Megérkezett a végleges Cadillac BLS

2005.08.31. 16:23


Galéria - kattintson a képre

A tavasszal bemutatott tanulmányautó után megjött a szériagyártásra érett euro-Cadillac. A BLS Trollhattenben, a Saab üzemében készül majd a 9 3-assal egy gyártósoron, így nem meglepő, hogy a két autó műszaki szempontból csaknem megegyezik. A legkisebb Cadillac négyféle, turbós motorral érkezik: egy 175 vagy 210 lóerős 2 literes benzinessel, egy 2,8 literes 255 lovas V6-ossal és a GM Europe összes nagyobb modelljében alkalmazott Fiat-féle 1,9 literes 150 lóerős turbódízellel. A motorokhoz öt- vagy hatsebességes manuális vagy automata váltót társítanak típusváltozattól függően.


Galéria - kattintson a képre

A sorozatgyártású BLS külsőleg sokat változott: valamivel szögletesebb, élesebb lett, mint a korábbi tanulmány, így már semmiféle hasonlóság nem fedezhető fel a padlólemez-társakkal. Az autó valamivel nagyobb is, mint a 9 3-as: a hossza 4,68 méter, a szélessége 1,82 méter, a magassága pedig 1,49 méter. A kis Cadillac tervezésénél lényeges szempont volt, hogy hasonló luxusautó-atmoszférát teremtsen a benne utazók számára, mint nagyobb márkatársai, így a belső térben minőségi bőr kárpitokat, valamint fa és fém díszítőelemeket alkalmaztak. A BLS-be emellett DVD alapú navigációs rendszer, Bluetooth-képes fedélzeti telefonrendszer és Bose gyártmányú hangrendszer is kerül.

A legkisebb Cadillac, amelyet elsősorban az európai vásárlók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki, 2006 őszén kerülhet az európai Cadillac kereskedésekbe.