A Fiat is új világautón dolgozik

2005.09.02. 16:01

Már fejlesztik az Albea/Siena/Palio család utódját. A tesztpéldányok - ahogy ez kémfotónkon is látható - egyelőre a felismerhetetlenségig elmaszkírozva futják az első próbákat, de egyes források szerint az autó formaterve sok szempontból emlékeztet majd az új Grande Puntóéra .

A műszaki alapok ugyanakkor teljesen újak lesznek: a padlólemezt a Fiat török partnerénél, a Tofasnál fejlesztették ki, ahogy itt tervezik a lépcsőshátú modellváltozatot is, míg a kombi és a kisteherautó fejlesztését Brazíliában végzik. A régi modellekkel együtt a régi motorok is nyugdíjba mennek: az új típusokba valószínűleg a Grande Puntóban bemutatkozó 1,4 literes motor 8 szelepes 77 lóerős benzinmotor, ugyanennek a motornak a 95 lóerős 16 szelepes változata és egy új, minimum 110 lóerős 1,6 literes négyhengeres kerül.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Fiat is megpróbálja-e leszorítani a 310-es sorozatszámú modellek árát a Dacia/Renault Logan által diktált szint környékére, de az kétségtelenül a céljaik közt szerepel, hogy az új modellekkel tovább erősítsék pozícióikat a Palio hagyományos sikerpiacain: Dél-Amerikában, Törökországban, valamint egyes kelet-európai országokban.