Nincs kegyelem a Chryslernek

2000.12.01. 15:57

A DaimlerChrysler egyik menedzsere eloszlatta a kételyeket a német vezetés céljait illetően. Dr. Eckhardt Cordes egy konferencián kijelentette, hogy a cég veszteséges amerikai részlegénél szokványos vezetőcsere folyik, melynek során nem bánnak kesztyűs kézzel a sikertelen alkalmazottakkal. A riport során többek közt az 1998-as összeolvadásról is szó esett, melynek kapcsán Cordes igyekezett eloszlatni azt a - korábban hivatalosan sugallt - elképzelést, hogy a cégek egyenlő felekként kötöttek "házasságot", szerinte a kezdetektől inkább a szülő-gyermek viszony volt jellemző. Semmi kétség, a Daimler vezetői leányvállalatként tekintenek a Chryslerre, és a jelenlegi válságot mindössze átmenetinek tekintik, annak ellenére, hogy a cég részvényei soha nem látott mértékben vesztik értéküket, miután az amerikai részleg harmadik negyedévi veszteségeinek nagyságát közzétették.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.