Itt a nyitott Lamborghini Gallardo

2005.09.14. 13:12

Frankfurtban végre bemutatták a sportkocsi Spyder változatát. A nyitott Gallardo a hátsó felépítmény helyén egyetlen hatalmas, karbonszálas műanyagból készített motorháztetőt visel, ez alatt bújik meg a hagyományos vászontető.


Galéria - kattintson a képre

A mérnökök elsősorban a kisebb súly miatt választották ezt a megoldást, és sikerült is elérniük, hogy a Spyder mindössze 60 kilogrammal nehezebb, mint a csukott Gallardo, annak ellenére is, hogy a bonyolult tetőnyitó mechanizmusnak az egész motorházat meg kell emelnie, hogy előkerülhessen alóla az apró vászonkapucni. A teljes folyamat bármelyik irányban 20 másodperc alatt zajlik le, természetesen egyetlen gombnyomásra.

A Gallardo Spyder a csukott kivitelt is érintő modellfrissítés keretei közt erősebb, 520 lóerős motort is kapott, így menetteljesítmények tekintetében nincs mit szégyenkeznie: zárt tetővel 314 km/h végsebesség elérésére képes, de kinyitva is elérheti a 307 km/h-t, ugyanakkor 4,3 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra. A Gallardo Spyder 2006-ban érkezik, ára mintegy 168 ezer euró lesz.