Continental GTC: Bentley kabrió 300 felett

2005.09.26. 10:25


Galéria - kattintson a képre

Teljes lett a brit márka kisebbik sorozata. A Midsize Bentley sorozatot a Continental GT kupé nyitotta még 2003-ban, azután a négyajtós Continental Flying Spur következett az idén év elején, most pedig bemutatkozik a nyitott Continental GTC típus is. A GT igazi sláger lett az elmúlt két évben, főképp Észak-Amerikában, de nagy szükség volt már egy nyitott változatra, hogy a melegebb éghajlatú államokban is növekedhessenek az eladások. A Bentley természetesen nem akart belső konkurenciát teremteni a Continental GT-nek, ezért egyértelmű volt, hogy a GTC kabrió vászontetőt kap, amely azonban egyetlen gombnyomással nyom nélkül eltüntethető a hátsó ülések mögött.

A műszaki alapok a részletekig megegyeznek a kupéban megismertekkel: a VW csoporttól származó 6 literes, két turbófeltöltős, 560 lóerős W12-es a hatsebességes automata váltón keresztül itt is mind a négy kereket hajtja.


Galéria - kattintson a képre

A nagyobb súly és a rosszabb légellenállás miatt a GTC persze egy picivel lassabb, mint csukott ikertestvére, de 304 km/h-s végsebessége így is jóval több, mint elegendő. A szériagyártásra persze még várni kell: egyelőre az is gondot okoz a Bentleynek, hogy a GT és a Flying Spur iránti igényeket kielégítse, így a szállítások csak 2006 végén kezdődnek.