Suzuki Wagon R-utód tanulmányként

2005.10.03. 11:29

A Tokyo Motor Show látogatói hamarosan élőben is megcsodálhatják az apró egyterűt. A Mom's Personal Wagon elnevezésű típus a Suzuki Alto padlólemezére épül - ezt mutatja a 2,36 méteres tengelytáv és az 1,48 méteres szélesség - de 3,5 méteres hossza és 1,62 méteres magassága révén belül épp olyan tágas, mint a japán Wagon R.


Galéria - kattintson a képre

Az apró egyterű külseje az új Swift stílusát követi. A merész sárvédő-domborítások, a hátul felfelé húzódó ablakvonal és a tető ereszkedő íve jól mutatja a rokonságot, bár a Mom's mókásabb arcot kapott két nagy kerek fényszóróval és vigyori hűtőráccsal. Az autó jobb oldalán, ahol japán szokás szerint a vezető foglal helyet, szokványos előrenyíló ajtókat találunk, de a bal oldalon egymással szemben nyílnak az ajtók, így nyitásukkor egyetlen hatalmas nyílás keletkezik az autó oldalán. Ez a megoldás a gyermekjátékokat idéző műszerfallal együtt valószínűleg a tanulmányautó különlegessége marad, de a 660 köbcentis, háromhengeres motor és az automata váltó akkor is megmarad a japán változatban, ha a típus végül sorozatgyártásba kerül.

Ami azonban ennél még fontosabb, valószínű, hogy ez a modell adja majd a Suzuki új európai kisautójának alapját. Így talán valamivel nagyobb méretekkel és erősebb motorokkal, de hasonló formával egy-két éven belül itthon is találkozhatunk vele.