Honda-újdonságok Tokióban

2005.10.06. 12:51


Sports4 Concept - kattintson a képre

Három új tanulmányautót mutat be a Honda a Tokiói Autószalonon. A feel FINE! (érezd JÓL magad!) szlogennel beharangozott új típusok három különféle járműosztályt képviselnek. A négyajtós Sports 4 Conceptet úgy tervezték meg, hogy a vezetési élményből az összes bent ülő kivehesse részét, bár nem teljesen világos, hogy ez a kezelőszervek külön-külön pozicionálását jelenti, avagy valamilyen más módon érzékeltetik az utasokkal, milyen érzés a kormányt tekerni a kanyarokban.


WOW Concept - kattintson a képre

Második modelljüket, a széles tolóajtókkal szerelt WOW Conceptet kifejezetten kutyatartók számára fejlesztették ki. A szellőztetett kesztyűtartóban kisebb testű kutyák szállíthatók, az utastér hátsó részében pedig kutyadobozt helyeztek el. Utolsó tanulmányuk az üzemanyagcellás prémium kategóriás FCX Concept, mely a legkülönfélébb intelligens technológiai megoldásokkal felszerelve, alacsony padlókialakítással kerülne forgalomba, ha valaha szériagyártásra ítélnék.


FCX Concept - kattintson a képre

Kiállítási területük Civic Zone névre hallgató részlegében az új Civicet és annak hibrid hajtású változatát, valamint a Honda legújabb hajtáslánc fejlesztéseit tekinthetik meg a látogatók. A technológiai részben részletesen bemutatják a Legend SH-AWD, összkerékkormányzási rendszerét, az intelligens éjjellátó és az ütközésmegelőző rendszereket.