Kapható lesz a Lamborghini-színű VW Golf

2005.10.07. 15:44

A diákok által feldíszített Golf Speed autókból 200 példányt gyárt a Volkswagen, százat a narancssárga és százat a sárga fényezésű változatból.


Galéria - kattintson a képre

Az egykor vizsgamunkaként tervezett típusváltozatok gyakorlatilag egyszerű tuning-Golfok gyári kivitelben. A külsőségeken nem is igen változtattak a prototípusokhoz képest: maradtak a Phaeton 18 hüvelykes felnijei, a Lamborghini-festék, a GTI lökhárítói, a sötétített üvegek és hátsó lámpák, a krómozott díszítőelemek, valamint a visszafogott futóműtuning. A GTI-nél is feltűnőbb Golfok azonban szokványos, nagy szériás motorokkal készülnek. A leendő vásárlók a 150 lóerős, 2 literes FSI-benzinmotorral vagy a 140 lovas, szintén kétliteres turbódízellel rendelhetik meg a kézzel készülő autókat.

Aki mégis szeretne egyet a sorszámozott, névre szóló táblácskával ellátott Golf Speedek közül, az Németországban szerezhet egyet, mivel az autókat csak ott forgalmazzák, méghozzá meglehetősen borsos, 30 875 eurós áron, azaz az alapkivitelű GTI-nél több mint 6000 euróval drágábban.