Nissan Foria: négyajtós kupé-tanulmány Tokióra

2005.10.10. 15:15

A világoskék luxuskupé hamarosan akár gyártásba is kerülhet, a célpont a hírek szerint az európai piac. Egyelőre azonban csak a Tokyo Motor Show Nissan standján lesz látható az autó.


Galéria - kattintson a képre

A Foria már-már olaszos formavilága mellett különleges ajtómegoldásával hívja fel magára a figyelmet, amelyhez hasonlót szériagyártásban eddig csak a Mazda RX-8-ason láthattunk. Így a 4,35 méter hosszú, 1,7 méter széles, 1,37 méter magas és 2,7 méteres tengelytávú autóba könnyű beszállni, bár a hátsó ülések nem teljes értékűek. Az autó belső terét úgy próbálták kialakítani a Nissan tervezői, hogy sportos eleganciát sugározzon, így a műszerfalon és az ajtókon a bőr és a fém sajátos kombinációját alkalmazták.


Galéria - kattintson a képre

A műszaki tartalomról egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy a Foria orrmotoros, és hátsókerék-hajtású, a motorhoz pedig automata váltó kapcsolódik, amely a kormány mögötti fülekkel kézzel is kapcsolgatható. A motortérbe állítólag 2 literes négyhengeres és 3,5 literes V6-os motor egyaránt beszerelhető, bár ez a részlet csak akkor válik érdekessé, ha kiderül, hogy valóban lesz-e sorozatgyártás vagy sem.