Opel Frontera-kémfotók

2005.10.11. 11:52

Jövő tavasszal érkezik az új terepjáró-modell, amely ugyan elsőként az Opel színeiben mutatkozik be, de a koreai GM-Daewoo fejlesztése, így más piacokon Chevrolet, Suzuki és Saturn jelvénnyel is felbukkanhat a későbbiekben.


Galéria - kattintson a képre

A képeken már egy szinte álcázatlan prototípus látható, egyedül a C-oszlop mögötti részt burkolták fekete fóliába. Az Opel-idegen eredet annak ellenére is sejthető, hogy a villámos jelvény jól illik az autó orrához; a kissé talán darabos formából nagyrészt hiányzik az a lendület, ami a GM Europe újabb típusait jellemzi. A 2006-os Genfi Autószalonon várhatóan háromféle motorral mutatják majd be az autót. Az új, kétliteres, VM Motori/Daewoo dízelmotorokkal, amelyek 8 szelepes hengerfejjel 120, 16 szeleppel 150 lóerő leadására képesek, akárcsak a Fiattól származó dízelmotorok, valamint egy új benzines V6-ossal, amely állítólag 2,3 literes lesz.


Galéria - kattintson a képre

Az ötajtós modellel az Opel végre beszállhat abba a versenybe, amelyben manapság elsősorban japán és koreai gyártók vesznek részt. A kis hobbiterepjárók európai piacának legnagyobb részén jelenleg a Toyota RAV4-es, a Honda CR-V és HR-V, a Kia Sportage, a Hyundai Tucson, a Suzuki Grand Vitara osztozik. Az új Opel Frontera lehet az első komoly európai ellenfél, de nem az egyetlen. Az évtized végéig a VW, a Renault, a Peugeot-Citroën és a Fiat is elkészül saját terepjárójával.