Daewoo: túl a mélyponton?

2000.12.04. 21:18

Megszűnik 6.900 munkahely, de a cég életben marad. A hitelezők korábban éppen azért szüntették meg az eladósodott autógyártó további támogatását, mert a Daewoo nem tudta teljesíteni a feltételül szabott létszámleépítéseket. Most, hogy a gyártás több üzemben leállt, a szakszervezetek kénytelenek voltak engedni, így hamarosan a hitelezők is folyósíthatják a cég életben tartásához, és átszervezéséhez szükséges 602,6 millió dollárt. A létszámcsökkentéssel párhuzamosan a Koreában gyártott járművek számát is csökkentik 36%-kal, évi 450.000-re. A Daewoo szóvivője szerint további létszámcsökkentés is várható, épp most tárgyalnak a szakszervezetekkel további 3.500 dolgozó elbocsátásáról.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.