Jön a második Porsche terepjáró?

2005.10.14. 10:28

Állítólag az Audi lesz a Porsche fejlesztési partnere. A pletykák szerint a Porsche a kompakt Q5 terepjáró főegységeit használná fel a Cayenne kistestvérének kifejlesztéséhez.

Az új modellekkel a BMW X3 és a szintén csak a híresztelősekből ismert Mercedes MLK számára teremthetne konkurenciát a Porsche és az Audi. A Q5-ről, amelyet 2008 előtt nemigen mutat be az Audi, egyelőre csak annyit hallottunk, hogy az A4-es és az A6-os számos alkatrészét felhasználják a kifejlesztéséhez, de önálló felépítményt készítenek hozzá.

A Porsche és a VW csoport korábban, a Cayenne és a VW Touareg fejlesztésénél sikeresen működött együtt, de a közös fejlesztés és gyártás állítólag súrlódásokat szült, így a következő Porschét, a Panamerát már partner nélkül fejlesztik. A Porsche azonban nemrég a VW egyik legnagyobb részvényese lett , hivatalosan azért, hogy megmentse az óriáscéget az ellenséges felvásárlástól. Így a két autógyártó vezetői újra szorosabb együttműködésről beszélnek, amelynek az első állomása lehet az évtized végére várható új terepjáró.


Kép: TotalCar HVTM