Bővíti együttműködését a VW és a DaimlerChrysler

2005.10.25. 15:46

A Volkswagen vezérigazgatója beszélt a közös tervekről. Bernd Pischetsrieder elmondta, hogy az együttműködés bővítésének lehetőségeit már 2001 óta vizsgálja a két cég.


A Dodge Caliberbe is VW dízelmotor kerül

Korábban a Volkswagen LT/Mercedes Sprinter páros volt a közös munka egyetlen jele, de kiderült, hogy egy másik haszonjármű-együttműködés is készül. A tervek szerint a Chrysler egy furgont gyárt a VW számára, amelyet az amerikai piacon értékesítenek. Ennél azonban többről van szó. Pischetsrieder feltételes módban ugyan, de megemlítette azt a lehetőséget, hogy a következő VW Polo alapjaira egy európai Dodge kisautót készítenének. Persze rögtön hozzátette: ez semmiképp nem jelenti, hogy a két autó hasonlítana egymásra, csupán egyes műszaki részletek megosztásáról volna szó. Szintén a Dodge márka európai bevezetését segíti, hogy a VW évente mintegy 120 ezer dízelmotor szállításáról egyezett nemrég a DaimlerChryslerrel.

Mindezek ellenére Pischetsrieder hangsúlyozta, hogy szó sincs összefonódásról, a közös munka pusztán eseti jellegű, és olyan területeken, ahol a két cég egymás komoly vetélytársa lehet, így a luxusautók piacán továbbra is megtartják a megfelelő távolságot egymástól.