Szuperroadstert mutat be a Ford

2005.10.26. 14:53

A GTX1 jelzésű prototípust november elején állítják ki először Las Vegasban, a SEMA Show-n. A világ legnagyobb tuningkiállításán évek óta részt vesznek az autógyártók is, mivel ez kiváló alkalom egy-egy, picit vadabb külsejű, de szériagyártásba soha nem kerülő prototípus bemutatására.

A GTX1 is ilyen: az alapokat láthatóan a Ford GT-től kölcsönözték, de a tető eltűnt, és az autó hátulja is alaposan megváltozott. A két ülés mögött ugyan meghagyták két keskeny szeletet az övvonal feletti felépítményből, így a sofőr és utasa megfelelő szélvédelmet élvezhet, de középen a hátsó motorháztető folytatódik. Erre a karosszériaelemre egy kis üvegablakot is elhelyeztek, ahol kilátszik egy kevés az autó kompresszoros V8-as motorjából, ahogy a Ferrarinál szokás. Mindehhez gyöngyházfényű narancssárga festés jár szürke csíkozással.

Sajnos azt nem tudjuk biztosan, hogy a roadster belső felépítésében is különbözik-e a sorozatgyártású Ford GT-től, de állítólag a SEMA Show november elején esedékes megnyitója után többet is megtudhatunk az autóról.