Új Lincoln terepjáró Mazda6 alapon

2005.10.28. 12:03

A következő Lincoln Aviator már a személyautó-alapú szabadidő-autók táborát gyarapítja. A Ford egyelőre egyetlen képet közölt a jövőre gyártásba kerülő típusról, de ezen is jól látszik, hogy az autónak semmi köze a jelenlegi Aviatorhoz. Manapság ugyanis a Ford Explorer luxusváltozata fut ezen a néven; egy igazi benzinzabáló, alvázas kövület bőr belsővel.

Az új modell inkább a Volvo XC90-esére emlékeztet viszonylag rövid orrával és személyautókat idézően egységes formatervével. A padlólemez a Ford szokásaihoz híven egy nagy sorozatú modellből származik, méghozzá nem is valamelyik saját típusból: a főegységek nagy része a Mazda6-osból érkezik. Az Aviatorban ugyanakkor egy teljesen új motorral találkozhatunk; a négy vezérműtengelyes, 3,5 literes V6-os nagyjából 250 lóerős lesz.

Az új luxusmodellnek természetesen lesz olcsóbb, Ford jelvényes változata is, amelyet Edge néven emleget a szaksajtó, sőt, az sem kizárt, hogy később a Mazda is bemutat egy hasonló modellt, amely akár Európába is eljuthat.