Elkészült az új háromajtós Hyundai Accent

2005.11.02. 14:41

Észak-Amerikában mutatkozott be a kompakt modell legújabb változata. A négyajtós Accentet már tavasszal leleplezték , a háromajtós formájáról azonban eddig csak a Frankfurtban kiállított sportos Accent SR tanulmány révén alkothattunk képet. A Hyundai a legnagyobb amerikai tuning-kiállítást, a SEMA Show-t választotta a bemutató helyszínéül, mivel a háromajtóst odaát elsősorban azoknak a fiataloknak szánják, akik kedvelik a kisebb, sportosan vezethető típusokat.


Galéria - kattintson a képre

Az autó külseje nem tűnik különösebben vérpezsdítőnek: az újdonságnak számító hátsó fertály eléggé unalmasra sikerült. Legfeljebb a hátsó oldalablakok formáját nevezhetnénk érdekesnek, a hátulnézet viszont leginkább egy 90-es években készült japán kisautót juttathat az eszünkbe - még az ablak feletti apró szárny is stimmel. A műszaki megoldások szintén átlagosnak mondhatók: 1,6 literes motor 110 lóerővel, és ötsebességes kézi vagy négysebességes automata váltóval. Egyedül a futómű környékén fedezhető fel valami a sportosság ígéretéből.


Galéria - kattintson a képre

Egyrészt a sajtóanyag szerint eléggé feszes hangolású, másrészt a kerekek 16 hüvelykes alufelnikből és 205/45-ös gumikból állnak, ami az Accent teljesítményadatait ismerve akár felesleges túlzásnak is tűnhet. Az Accent persze elsősorban más távol-keleti modellek ellen indul harcba Észak-Amerikában. Legnagyobb ellenfele az azonos padlólemezre épülő Kia Rio és a Chevrolet Aveo néven kínált Daewoo/Chevrolet Kalos lesz.

A típus forgalmazását Amerikában is csak jövő tavasszal kezdik meg, nagyjából ugyanakkor, amikor hozzánk is megérkezik az új Accent. A Hyundai persze még adós az ötajtós csapott hátú kivitellel, amelyet várhatóan Európában mutatnak majd be a háromajtóssal együtt, a 2006-os genfi autókiállításon.