Négyajtós kupé válthatja az Alfa 166-ost

2005.11.05. 07:45

Az Alfa Romeo 169 néven emlegetett új csúcsmodell állítólag szakít a hagyományokkal. Nem szokványos limuzin lesz, mint elődei, hanem a Mercedes CLS-hez, vagy az évtized végére megjelenő Porsche Panamerához hasonló, kupészerű luxus-túrakocsi.

Az Alfa Romeo és a Maserati összeolvadásának köszönhetően a 169-es ráadásul hátsókerék-hajtású lehet. Ha a pletykák igazak, az autó a Maserati Quattroporte továbbfejlesztett padlólemezére épül majd. Korábban ugyan arról volt szó, hogy a 159-esben használt Premium padlólemezre épül a típus, de úgy tűnik, ezt az elképzelést elvetették, mivel a hátsókerék-hajtás révén versenyképesebb lehet. Úgy tudjuk, hogy a 169-esbe kizárólag hat- és nyolchengeres motorok kerülhetnek. A benzines V6-osok a GM-től, a V8-asok a Maseratitól jönnek, a 3 literes dízelmotor pedig a Fiat és a VM Motori együttműködéséből származik. A kiszivárgott információk szerint a Progetto 941 kódnéven fejlesztett típus 4,95 méter hosszú, 1,9 méter széles, de mindössze 1,4 méter magas lesz.

Ha valóban megjelenik, akkor az Alfa Romeo olyan ellenfelekkel találja szemben magát, mint a Mercedes, a BMW, az Audi vagy a Porsche, de egy ilyen különleges modellel könnyen megvetheti a lábát ebben a Fiat-csoport által mindeddig elhanyagolt szegmensben.