Eladó az egyedi ős-Lamborghini

2005.11.07. 13:22

December 5-én árverezik a szinte elfeledett 400GT Monzát. Az 1966-ban készült autóból egyetlen példány létezik, amely 36 évig állt egy spanyolországi garázsban, mielőtt újra napvilágra került.


Galéria - kattintson a képre

Az autót eredetileg egyedi megrendelésre tervezték még 1964-ben, méghozzá versenyautónak, amely Le Mans-ban indulhatott volna, de mégsem állhatott rajthoz homologizációs problémák miatt. Így végül Spanyolországba került, ahol az 1967-es Barcelonai Autószalonon állították ki, innen pedig egy gazdag spanyol sportrajongóhoz került, aki 1970-ig használta. Mindössze 7136 kilométert futott az autó, mielőtt végleg garázsba került, és ott is maradt gazdája haláláig. Az autót 1996-ban fedezték fel az örökösök, akik pénzzé tennék a roppant értékes járművet.

Az elmúlt kilenc évben az autót rendbehozták, így alig egy hónap múlva kalapács alá kerülhet. Azt egyelőre nem tudni, hogy az árverést lebonyolító Bonhams aukciós ház milyen kikiáltási árat talált a különleges járműnek, de szinte mindegy is. Az biztos, hogy a 400GT Monzáért ölni fogják egymást a gyűjtők.