Húsz Ferrari a jövőből

2005.11.09. 12:34


20 Ferrari makett - kattintson a képre

Maranellóban állítják ki a Ferrari tervpályázatának döntős pályamunkáit. Az 1:4 méretarányú sportkocsi-maketteket a világ négy legrangosabb formatervező iskolájának végzős diákjai készítették, a feladat egy középmotoros nyolchengeres, vagy egy orrmotoros 12 hengeres Ferrari formatervének elkészítése volt.

A húsz, döntőbe jutott tervet egy húsztagú zsűri bírálja el, amelyben a sportkocsigyártó és a Pininfarina stúdió vezetői is helyet kapnak. Luca di Montezemolo, Jean Todt, Piero Ferrari, valamint Sergio és Andrea Pininfarina is szavazni fog. Ez persze nem valamiféle önzetlen gesztus a részükről: a verseny a legnagyobb tehetségek felkutatását célozza.


20 Ferrari makett - kattintson a képre

A Ferrari és a Pininfarina a négy legjobb pályamunka tervezőjének rögtön munkalehetőséget is kínál, a győztes autót pedig életnagyságban is elkészítik. A zsűrinek persze nem lesz egyszerű a dolga, hiszen a döntőbe jutott tervek gyökeresen különböznek egymástól. Akad itt továbbgondolt Enzo, régi versenyautókat idéző kupé, szűk, alacsony szélvédős Barchetta és tágas, középmotoros túrakocsi egyaránt.

Nem valószínű, hogy a makettek bármelyikéből sorozatgyártású típus lehet - ahhoz mindegyik túlzottan radikális -, viszont biztosra vesszük, hogy érdekesebb részleteikkel találkozhatunk a jövő Ferrarijain.