Pontiac Solstice V8-as motorral

2005.11.09. 14:38

Az átalakítások nyomán igazi Corvette-verő lett a kis roadsterből. Az ötlet természetesen nem a GM-től származik, hiszen az óriásvállalatnál olcsó sportkocsinak szánják a nyitott Pontiacot, hanem a Mallet nevű kis tuningcégtől.

A Solstice-ban rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy a karosszérián szinte semmi nem utal a dupla méretű motorra. A motorháztető formáját sem kellett megváltoztatni, így egyedül a 19 hüvelykes felnik résein átsejlő hatalmas féktárcsák kelthetnek gyanút, és persze a 400 lóerős, 6 literes V8-as jellegzetes hörgése. A nyolchengeres motorhoz ötsebességes automata, vagy kívánságra hatsebességes manuális váltó csatlakozhat, és a könnyebb kezelhetőség érdekében hátulra önzáró differenciálművet építenek az autóba.

Az átalakítás 18-33 ezer dollárba kerül a megrendelő igényei szerint, ehhez jön még a gyári roadster kb. 20 ezer dolláros ára, de a Mallet Solstice valószínűleg így is népszerűvé válhatna Amerikában, ha a gyártó nem ragaszkodna ahhoz, hogy csak 100 példányt készít belőle. Később persze lesznek újabb változatok, így a kis cég már dolgozik egy kompresszoros nyolchengeresen, amelyet szintén beépítenek majd az apró roadster orrába.