Gazdára találtak az idei Arany Kormánykerék díjak

2005.11.11. 09:58

Harmincadik alkalommal osztották ki a Bild am Sonntag magazin díjait, amelyeket afféle német Év Autójaként tartanak számon.

Az idei szavazást a hazai gyártmányok fölénye jellemezte: egyetlen nem német típus került a hét díjazott közé: a Fiat Grande Punto , amelyet a legjobb kisautónak választott a 25 tagú zsűri. A kompakt- és középkategóriában a VW Passat, a nagy személyautók közt pedig az új Mercedes S osztály kapta az Arany Kormánykereket. A legjobb terepjárónak járó díjat az Audi Q7-es kapta, a legjobb sportkocsi a Porsche Carrera GT lett, a legjobb kompakt egyterűnek pedig az Opel Zafira második generációját választották. A hetedik díjazott egy lakóautó, a Hobby T 600 GFS lett. Ezen felül az év emberét is megválasztották: ezt a kitüntetést a DaimlerChrysler új vezérigazgatója, dr. Dieter Zetsche kapta.

Az Arany Kormánykereket változó összetételű, de minden esetben 25 tagból álló zsűri ítéli oda egy két napos tesztprogram tapasztalatai alapján. Az idén többek közt három autóversenyző-legenda, Walter Röhrl, Rauno Aaltonen és Klaus Ludwig is leadhatta szavazatait a Fiat Balocco tesztpályáján és a Nürburgringen elvégzett nyúzópróbákat követően.