Roush 420RE: Mustang-tuning Európának

2005.11.17. 13:00

Az amerikai Ford-specialista az európai szabályokhoz igazította kompresszoros Mustangját, amellyel Észak-Amerikában komoly sikereket ért el.

A Roush-féle Mustang a 4,6 literes V8-as GT változaton alapul, de egy mechanikus kompresszor 400 lóerőre növeli a motor teljesítményét. A tuningkészlet emellett új rugózó és csillapító elemeket, látványos, 18 hüvelykes, polírozott könnyűfém felniket, kis ellenállású kipufogórendszert, valamint számos külső és belső kiegészítőt tartalmaz. A 420 RE az új lökhárítókkal és kerekekkel együtt is elég visszafogott jelenség: a szürke festés a szerény fehér csíkokkal egyértelműen a régmúlt versenyautóit idézi fel.

A Roush most először jelenik meg Európában átalakított autóval, eddig elsősorban mérnöki konzultációt végeztek néhány nagyobb autógyártónak ezen a kontinensen, bár Észak-Amerikában már évtizedek óta közismertek utcai és versenyautó-tuningjuk révén.

A 420RE elsődleges piaca Nagy-Britannia lesz. Itt kezdődik a forgalmazás durván 40 ezer fontos áron, de valószínű, hogy a Roush-féle Mustang hamarosan más európai országokban is kapható lesz.