VW Cross Polo: nincs több móka

2005.11.21. 10:25

Az Essen Motor Show-n állítják ki a Polo Fun utódját. A legnagyobb újdonság az elnevezés. Erre ismereteink szerint azért volt szükség, mert hamarosan elkészül a Fox és a Golf szabadidős változata is, és a Golf Fun vagy a Fox Fun elnevezés furán hangzott volna, így inkább a Polo-alapú modellt nevezték át.


Galéria - kattintson a képre

A Polo Fun és a Cross Polo közti különbség egyébként elenyésző. Az újabb modell a felújított Polón alapul, és egy picit módosítottak az első lökhárító díszbetétjén, de amúgy ugyanazok a fényezetlen műanyag rátétek és ugyanolyan mintázatú alufelnik kerültek az autóra, amelyekkel az elődmodellen már találkozhattunk. A 17 hüvelykes keréktárcsák és a 215/40-es kerekek révén az alapkivitelű Polóhoz képest 32 mm-rel nőtt az autó hasmagassága, de ez nem jelenti azt, hogy a Cross Polo alkalmas volna terepen való közlekedésre. Az alacsony profilú, éppen ezért elég sérülékeny gumikkal talán még veszélyesebb rossz úton hajtani az autót, mint valamelyik alapkivtelű, lemezfelnis testvérét.

A jó hír az, hogy a típus olcsóbb lesz, mint az elődje: Németországban több mint ezer euróval csökken az alapváltozat ára. A VW Cross Polo forgalmazása 2006 februárjában indul.