Kémfotón a 3-as BMW kupé

2005.11.28. 12:03

Soha nem vártunk még ennyit a kétajtós modellváltozatra, de már az utolsó tesztjeit futja a típusváltozat, minimális álcázással.

A késlekedés magyarázata persze rögtön látható a képen. A kupé nem egyszerűen egy limuzin kettővel kevesebb ajtóval. Az A-oszloptól hátrafelé teljesen új karosszériaelemeket terveztek a BMW-nél, és valószínű, hogy a két autó egyelőre még letakart végei is újszerűen hatnak majd. Egyedül a motorháztető és környéke hat ismerősen, bár nem csodálkoznánk rajta, ha ezek az elemek is különböznének a szedán megfelelő alkatrészeitől. A BMW már az előző, 3-as sorozat felújításakor is külön foglalkozott a kétajtóssal és a négyajtóssal, figyelembe véve a két karosszériaváltozat vásárlóinak eltérő igényeit.

Úgy tudjuk, műszakiért elemben már nem lesz ekkora különbség két típusváltozat közt, legfeljebb a leggyengébb motorokat hagyják ki a kínálatból a kupé esetében, viszont ugyanúgy, ahogy korábban, csak ebből lesz M változat, méghozzá egy újonnan fejlesztett V8-as motorral.

A hármas kupé bemutatója állítólag jövő tavasszal lesz, bár nem kizárt, hogy már a tél folyamán láthatjuk róla az első hivatalos képeket.