Jövőre jön a Suzuki Swift Sedan

2005.12.08. 14:01

A négyajtós kisautót várhatóan az indiai Maruti-Suzuki kezdi gyártani 2006-ban, de egyelőre legfeljebb reménykedhetünk benne, hogy később Magyarországra is jut hazánk kedvencének családi változatából.

A Swift Sedan előző változatát a mai napig gyártják Indiában, de az új Swift is készül a Marutinál, és a hírek szerint olyan népszerű, hogy a gyártás alig tud lépést tartani a megrendelésekkel. A korszerűbb lépcsős hátú hiánya azonban előnyhöz juttatja a konkurenciát. A Tata Indigo és a négyajtós Hyundai Accent hasonló áron, hatalmas csomagtartóval érkezik, ami Indiában is nagy előny. Ezért döntöttek a Suzukinál úgy, hogy az új Swiftből is elkészítik a családi változatot, és a csapott hátú modellekhez hasonlóan felszerelik a Fiat takarékos 1,3 literes dízelmotorjával is.

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy a típus hozzánk is eljut a későbbiekben, hiszen Kelet-Európában is igen népszerűek a B szegmensbe tartozó, nagy csomagterű típusok, amilyen a Dacia Logan vagy a Skoda Fabia szedán. A Marutitól már most is érkezik Európába egy típus, az apró Suzuki Alto, amely viszonylag alacsony ára miatt Magyarország útjain is elég gyakori.

Illusztráció: Petko/ HVTM