Az első vázlatok a Prodrive sportkocsiról

2005.12.14. 14:32

A P2 elnevezésű jármű január közepén mutatkozik be Angliában, de az első vázlatok már most napvilágot láttak. A Subaru-alkatrészekre épített jármű egyelőre elsősorban a Prodrive képességeit és lehetőségeit hivatott megmutatni, bár nem kizárt hogy a későbbiekben gyártásba is kerül.


Galéria - kattintson a képre

Az önálló formaterv mellett, amely a McLaren F1 tervezőjének, Peter Stevensnek a munkája, a P2-es két lényeges műszaki újdonságot is tartalmaz. Egy ATD elnevezésű elektronikus menetstabilizáló rendszert, és egy utcai turbómotorok számára kifejlesztett turbókésedelem-csökkentő megoldást, amellyel állítólag elérhető, hogy a motor ugyanolyan gyorsan reagáljon a gázpedál mozgásaira, mint turbó nélküli társai.

A kompakt sportkupé nagyrészt a Subaru Impreza alkatrészeire épül, amelynek raliváltozatát a kezdetektől a Prodrive készíti a Subaru számára, de a jelenleg csak Japánban forgalmazott R1 kisautóból is átvettek néhány kisebb részletmegoldást. A P2 természetesen négykerék-hajtású, és egy több mint 300 lóerős, kétliteres, boxer elrendezésű turbómotor hajtja, ami bőségesen elegendő lehet a kb. 1100 kilogrammos jármű dinamikus mozgatásához.