VW Phaeton Lounge: 6,8 méter luxus

2005.12.20. 10:05


Galéria - kattintson a képre

Dubaiban mutatták be a valaha volt legkényelmesebb Volkswagent. Az egyedi igények kielégítésével foglalkozó VW Individual szakemberei láthatóan azon voltak, hogy elkápráztassák az arab ország luxusautókhoz szokott közönségét. Az 1,8 méterrel megtoldott Phaetonban olyan utasteret alakítottak ki, ahol négy személy maximális kényelemben utazhat.


Galéria - kattintson a képre

A légkondicionált, bőrrel és fával burkolt tér a sötétített üvegek és az első ülések mögötti, egyetlen gombnyomással felhúzható térelválasztó ablak révén szinte teljesen elszigetelhető a külvilágtól. Az utasok ráadásul mindent magukkal vihetnek, amire egy hosszabb úton csak szükség lehet. Az italok számára hűtött bárszekrényt, a füstölnivalónak nedvesített szivardobozt alakítottak ki, sőt, még a pezsgőspoharaknak is van külön tárolóalkalmatosság az óriás-Volkswagenben. Emellett a tetőből kihajtható 17 hüvelykes képernyőn internetezésre, filmnézésre, vagy a navigációs adatok megjelenítésére is mód nyílik, munkához pedig mindenki maga elé hajtogathat egy-egy kis asztalt, amelyen kényelmesen elfér a hordozható számítógép, vagy az aláírásra váró papírok. A Phaeton Lounge egyik érdekessége a padlóba épített világítás: az utasok választhatják utasteret bevilágító fényforrás színét.


Galéria - kattintson a képre

A Phaeton limuzin műszaki szempontból már kevésbé érdekes, bár a VW szerint ebben a kategóriában jelenleg ez az egyetlen négykerék-hajtású típus. A hajtást ugyanarra a 420 lóerős W12-es motorra bízták, amely a szériagyártású Phaetonok legerősebbikében is dolgozik. Az óriási motorteljesítmény persze jórészt kihasználatlan marad: az autó végsebességét ugyanis 180 km/h-ra korlátozták, vehemens gyorsításokra pedig az utasok kényelme érdekében aligha kerülhetne sor. Már ha az autót használhatná valaki, amire egyelőre aligha kerülhet sor, hiszen a Phaeton Lounge csupán tanulmány.