Újjáéled a legendás Lola T70

2005.12.20. 13:54

Az 1960-as évek egyik legsikeresebb versenyautójából vadiúj példányokat készít a Lola. A T70 Mk3B jelzésű autók az utolsó csavarig megegyeznek azzal az 1969-es versenygéppel, amellyel Mark Donohue és Chuck Parsons győzni tudott a Daytonában tartott 24 órás versenyen.


Galéria - kattintson a képre

A csodaszép, teljes egészében alumíniumból készített sportkocsit elsősorban azok számára élesztette fel a Lola, akik régi típusok számára rendezett versenyeken indulnának. Az újonnan gyártott T70-es megbízhatóbb, és valószínűleg olcsóbb is, mint a fennmaradt eredeti példányok,


Galéria - kattintson a képre

viszont pontosan ugyanazt az élményt nyújtja. A Lola persze csak a karosszériát adja: a korhű 5 literes V8-as Chevrolet versenymotorról és a hozzá tartozó váltóról majd a tulajdonosnak kell gondoskodnia. Ez persze lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy akár másféle, korszerűbb, erősebb motorral szereljék fel az autót, de ilyesmire aligha vetemedne jóérzésű sportkocsi-rajongó: a pillekönnyű karosszériához így is bőven elegendő a mechanikus befecskendezéses Chevy motor 500 lóereje.

A Lola az első újragyártott T70-est január 12-én állítja ki egy brit versenyautó-kiállításon, ahol várhatóan az első megrendelések is megérkeznek majd a későbbi sorozatpéldányokra.