Új Toyota hibrid

2000.12.05. 19:51

 
   

A 2000-es Tokiói autószalonon bemutatott HV-M4 jelű hibridhajtású kisbusszal, amely az új Previa alapjaira épül, a Prius sikereit próbálja megismételni a gyártó. Az autó hajtásáról egy 2,4 literes benzinmotor, és két villanymotor gondoskodik, az erőátvitelről pedig fokozatmentes CVT váltó gondoskodik. A HV-M4 legnagyobb újdonsága azonban az elektromos négykerékhajtás, amelyet sorozatgyártmányban eddig még nem láthattunk. Az autó ára meglepően alacsony lesz, az előzetes kalkulációk alapján 2,53, és 3,1 milliárd jen (6,2-8,3 millió forint) közé esik majd, ami a benzines kategóriatársak közt sem számít soknak. Az egyetlen kérdés, hogy mikor kezdik az európai forgalmazást - az eddigi gyakorlat szerint erre még legalább három évet várnunk kell.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.