Volvo C30: az első hivatalos kép

2005.12.27. 12:11

Először tanulmányautóként mutatkozik be a Volvo kompakt háromajtósa, de még 2006-ban leleplezik a végleges változatot is. A C30-tanulmányt az újév legelején, a januári Detroit Motor Show-n láthatja először élőben a közönség. A kis Volvót elsősorban az 1-es BMW, az Audi A3-as és a Mercedes A osztály ellenfelének szánják.

Az első fotó alapján a C30 formája követi ugyan a megszokott Volvo sémákat, de talán épp ezért a ma kapható kompakt modellek közt határozottan erős egyéniségnek tűnik. Az emelkedő övvonal, az alacsony oldalsó ablaksáv és a tanulmány hatalmas kerekei, illetve küszöb- és sárvédő-szélesítései ráadásul határozottan mérges külsőt kölcsönöznek a háromajtósnak, sőt, a tervezői még arra is figyeltek, hogy kapcsolatot teremtsenek a C30-as és a Volvo régebbi csapott hátú modelljei között. A hátsó ajtó hatalmas üvegfelülete és a hozzá illeszkedő sötét betét a 480-as és a még régebbi P1800ES típusok megoldására emlékeztet.

A tanulmány műszaki megoldásairól egyelőre elég keveset tudunk, de több mint valószínű, hogy a legtöbb részlet ismerős lesz az S40/V50-sorozatból. A végleges C30-ast állítólag a tanulmány után 9 hónappal, a Párizsi Autószalonon mutatják be, a gyártás pedig legkorábban 2006 végén indulhat meg.