Rolls-Royce Phantom fillérekért

2005.12.29. 12:43

Újabb vállalkozás rontja a BMW üzletét, ám ezúttal nem egy újabb vetélytársról van szó, amilyen a Bentley vagy a Maybach, hanem egy kis amerikai cégről.


Készül az ál-Phantom

Az ötlet egyszerű. Egy régi, ma már megfizethető áron beszerezhető Rolls-Royce könnyedén átváltozhat a legújabb Phantommá, csak némi műanyag, gitt, és nem kevés kézi munka kell hozzá. Ráadásul az egyik leggyakoribb típust választották az átalakítás alapjául. Az első sorozatú Silver Spirit és Silver Spur, valamint ezek Bentley-megfelelői igen jó állapotban sem érnek többet 80-100 ezer dollárnál, a durván egy hónapig tartó átalakítás pedig 39 500 dollárba kerül. Így látszólag az is lehet Phantom-tulajdonos, aki nem engedheti meg magának a 327 ezer dolláros eredetit.


Silver Spirit - az egyik legolcsóbb Rolls-Royce

Az utánzaton persze felfedezhetőek a turpisság nyomai, de Hollywoodon és környékén, valamint a dél-francia tengerpart néhány városán kívül aligha akad olyan hely, ahol egyszerre látható két Rolls-Royce Phantom egymás mellett, így elég kevés rá az esély, hogy a világ egy másik pontján az ámuldozó szomszédok rájönnének a cselre.

Ráadásul tényleg Rolls-Royce-ba ülhet a leendő tulajdonos, igaz, egy 1980-as évek végi példányba, de ez állítólag nem számít sokat, hiszen ezeknek az autóknak a legendák szerint meg sem kottyan húsz-huszonöt év.