A BMW feltámasztja a Triumph márkanevet?

2006.01.06. 16:12

A legújabb pletykák szerint egy Mini-alapú roadsteren dolgozik a BMW, amelyen újra feltűnhet a Triumph márkajelzés. A kétüléses Miniről már korábban is lehetett hallani, és bár konkrétumokat egyelőre senki sem tud, de sokak szerint a tervek készen vannak, és egyesek szerint az autó nagyon közel áll ahhoz, hogy a BMW vezetése engedélyezze a sorozatgyártást.

A Triumph márkanév használata egy ilyen típuson nem volna haszontalan ötlet, hiszen az 1970-es évek végéig a Triumph volt az egyik legsikeresebb brit sportkocsi-márka. Később, az angol autógyártás legzavarosabb időszakában meglehetősen méltatlan módon tűnt el: utoljára, 1981 és 1983 között Európában forgalmazott Hondákon volt látható a patinás márkajelzés. A Triumph név jogai ezek után a Rover csoport tulajdonában maradtak 1994-ig, amikor a Rovert megvásárolta a BMW.

A németek azonban nem adták tovább a neveket az azóta tönkrement brit gyártó üzemeivel együtt a Phoenix konzorciumnak. Ahogy Rovert és a Minit, a Triumphot is megtartotta magának a BMW, és talán épp most jött el az ideje, hogy egy picit leporolják és újra elővegyék a világ legnagyobb részén még mindig a kicsi, de fürge sportkocsikkal azonosított brit legendát.