Audi S6: sportos Lego

2006.01.10. 14:04

Detroitban bemutatták az Audi építőjáték újabb alapcsomagját. Az S6-oshoz a tervező gyerkőcök az A6-os karosszériáját szerelték össze a Lamborghini V10-es motorjával és a legtöbb készlet részét képező Quattro-hajtással.


Galéria - kattintson a képre

Játékos kedvükben feszesebb rugókat és jó nagy féktárcsákat szereltek az autóra, a megalomán Pistike pedig 19 hüvelykes keréktárcsákkal járult hozzá a végeredményhez. Sajnos valaki út közben elrontotta az 5,2 literes V10-es motort, így az már csak 420 lóerős, 100-zal kevesebb, mint a Lamborghininél volt, viszont így is van 540 Nm 3000-es és 4000-es percenkénti fordulatszám között, ami azért jóval több mint elég. Valaki tévedésből hatsebességes


Galéria - kattintson a képre

Tiptronic automata váltót hozott, de az S6-os így is igazán gyors kis autó lett: 5,2 másodperccel az indulás után már 100 km/h-val repeszthet, és a végsebessége is csak azért 250 km/h és nem több, mert apuci nem helyesli a féktelen száguldozást. Cserébe a négykerék-hajtás a nyomaték 60%-át juttatja hátra, így legalább kanyarban nyílik egy kevés tér a játszadozásra. Belül szépen kidíszítették az S6-ost, így került bele szép bőr és Alcantara kárpitozás, automata légkondi két zónával.

A vásárló gyerekeknek ráadásul két választási lehetőségük is van, hisz az S6-osból limuzin és kombi változat is kapható lesz. Sajnos az még nem derült ki, hogy egy ilyen szerkentyű mennyibe kerül majd, de az apukákat jó előre figyelmeztetjük, hogy egy ilyen 1,9 tonnás S6-os három éven aluliak számára is komoly veszélyeket rejt, mert a kisgyermek lenyelheti az apró alkatrészeket.