Bezárják a luttoni Vauxhall gyárat

2000.12.12. 21:33

A GM angol leányvállalatának legrégebbi üzeme befejezi a termelést. A Vectra típust előállító gyár 2.000 dolgozót foglalkoztat, akiket a következő 15 hónapban fokozatosan helyeznek át, vagy bocsátanak el. A döntés igen hasonló a Ford dagenhami gyárbezárásához, a GM is egyik legrégebbi üzemét állítja takarékra. Luttonban 1905 óta készülnek autók. A komplexum egy kisebb része persze tovább termel, sőt, szó esett arról is, hogy itt gyártanák az Opel/Vauxhall valamelyik kishaszonjárművét. A GM szóvivője a cég európai eladásainak csökkenésével, és a túltermeléssel magyarázta a döntést. A későbbiekben több hasonló döntés is várható, melyek további 5.000 Opel dolgozó elbocsátását vonják maguk után, köztük 2.000-et Németországban.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.