Opel Corsa: kémfotók álcázás nélkül

2006.01.23. 15:00

Már csak a fekete szín és néhány ragasztócsík árulkodik róla, hogy bemutató előtti tesztautót látunk a képeken.


Galéria - kattintson a képre

Az új Corsa háromajtós változata érdekes jószág: az oldalablakok vonalvezetése és a hátsó fertály kialakítása az Astra GTC-t idézi, a rövid és meredek orr viszont Peugeot hatásokat mutat. Úgy néz ki, a GM Europe tervezőinek nem sikerült olyan szép és egységes formát kialakítani mint a Fiatnak a padlólemeztárs Grande Punto esetében, de a többi vetélytársénál semmivel sem tűnik rosszabbnak a kisautó külseje.

Arról, Hogy belül mi lesz, persze csak a szokásos pletykákból értesülhetünk. Úgy tudjuk, német szokás szerint alulmotorizálják a Corsát: a bemutató után egy darabig csak egyliteres háromhengeres,


Galéria - kattintson a képre

valamint 1,2 literes és 1,4 literes négyhengeres benzinmotorokkal, valamint 1,3 és 1,7 literes dízelmotorokkal kínálják majd a típust, így a legerősebb változat várhatóan csupán 100 lóerős lesz. Mindez annak fényében, hogy a Corsa is csaknem akkora és olyan súlyos lesz mint a Grande Punto, nem ígér túl sok jót a menetteljesítmények terén. Később persze jönnek az erősebb változatok, egyebek közt a Meriva OPC 1,6 literes turbómotorja is bekerülhet végre a Corsába.

A korábbi hírekkel ellentétben most az az információ terjed, hogy az Opel a tavaszi Genfi Autókiállítás helyett csak szeptemberben, Párizsban leplezi le a megújult Corsát.