Korán érkezik az új VW Golf?

2006.01.17. 15:03

A legfrissebb pletykák szerint egy évvel elorehozhatják a legnépszerubb VW típusváltását. A Volkswagen az utóbbi években hat évenként váltotta a Golfot: a harmadik generáció 1991 és 1997, a negyedik 1997 és 2003 között készült. Ugyanezt a mintát követve a következo generációnak 2009-ben kellene bemutatkoznia, de az egyre szorosabb verseny miatt a hatodik generáció már 2008 elso felében a közönség elé állhat, és a forgalmazás is megindulhat még ugyanebben az évben.

Egy ilyen lépés nem volna meglepo a VW részérol, hiszen mostanság erosebb a verseny ezen a területen, mint korábban bármikor. A nagyobb japán gyártók már eddig is öt évente váltották saját kompakt modelljeiket, és az európai versenytársak - elsosorban az Opel, a Ford és a Renault - is egyre több vásárlót hódítanak el a VW konzervatív vonalvezetésu típusától.

A hírek szerint a Golf VI valamivel bátrabb formatervet kap, de ugyanúgy három- és ötajtós, illetve tágas Plus változatban készül, mint a jelenlegi, a kabrióra és a kombira azonban továbbra is hiába várunk.