Hiába várjuk az új Lamborghini Miurát?

2006.01.25. 15:33

A legfrissebb pletykák szerint a Miura tanulmány nem kerülhet sorozatgyártásba, elsősorban a Lamborghini üzem túlterheltsége miatt. A Murcielago és a Gallardo állítólag olyan jól fogy, hogy már most sem győzik teljesíteni a megrendeléseket, így egy harmadik modell elkészítésére egyszerűen nincs megfelelő kapacitás. Ugyanakkor az üzem bővítését nem is fontolgatják, mivel egyáltalán nem biztos, hogy a befektetés valaha is megtérülne.

Egyes elemzők szerint azonban igazából más áll a háttérben. A Lamborghini anyacége, az Audi már most is annyi rétegmodell fejlesztésébe fogott bele, hogy a Miurára már nem maradt anyagi fedezet, a Lamborghini a saját hasznából pedig csak nagy kínkeservvel, hosszú idő alatt fejezhetné be a munkát. Megint mások szerint attól tartanak, hogy ezzel a típussal is úgy járnának, mint a Bugatti Veyronnal. A beleölt milliók ellenére megakadhat a fejlesztés, hatalmas erkölcsi és anyagi veszteségeket hozva a Lamborghininek, amely jelenleg - hosszú évtizedek óta először - végre nyereségesen működik.

Persze a valódi ok majdnem mindegy, a lényeg, hogy a Miura tanulmányból aligha lesz sorozatgyártású típus a közeljövőben.