ACS6 Sport: BMW M6 kendóruhában

2006.01.27. 11:35


Galéria - kattintson a képre

A német AC Schnitzer BMW-átalakításai általában nagy sikert aratnak, így volt ez az általuk megfaragott M5-ös, az ACS5 Sport megépítésekor, most pedig az M6-ost bújtatták harcias öltözetbe. Elsőként az autó hangján és a gázreakción javítottak, a Sports Trim fantázianevű rozsdamentes acélból készült kipufogórendszer felszerelésével. Második lépés saját fejlesztésű sport futóművük beszerelése volt, mely 2,5 centivel juttatta közelebb a földhöz az autó tömegközéppontját. A Type III és Type IV-es felnik utcai és versenyváltozatban egyaránt kaphatók az autóhoz, előbbiek 8,5Jx19 és 9,5Jx19-es méretben, utóbbiak eggyel nagyobb kategóriát képviselnek, 19 és 20 colos variációkban kaphatóak, és van egy extra méretű lehetőség, a 10Jx21-es méret. A kerékkínálat csúcsa a Forged Wheel (kovácsolt kerék). Ez a kiegészítő kétszínű, részben polírozott, részben festett kivitelű, elöl 9Jx20”, hátul 10Jx20” méretű, 245/35 és 285/30-as gumikkal, az elsők tömege mindössze 10 kg, a hátsóké is kevesebb mint 11 kg.


Galéria - kattintson a képre

Az autóra kerülő aerodinamikai elemek elsősorban nagy sebességnél biztosítanak nagyobb stabilitást, de a mélyre húzott, tág rácsozattal kiegészített új első kötény a V10-esnek is nagyobb levegőáramlást, ezáltal jobb hatásfokot biztosít. Hátul karbonszálból készített diffúzor került a lökhárító alá, a csomagtérajtó megnyújtása pedig látványos szárnyat eredményezett.
Az utastérben velúr padlószőnyeget, háromküllős légzsákos sportkormányt és a szokásos alumínium kiegészítőket - pedálok, lábtartó, kézifékkar - találjuk, az i-Drive kezelőgombjának fedelét pedig a Type IV felnik alapján alakították ki.