További bonyodalmak a Rover körül

2006.01.27. 13:21

A napokban úgy tűnt, hamarosan újjáéledhet a nemrég kipusztult MG és a régóta halott Healey márka, de a néhai Donald Healey családja kicsit belepiszkált a megkötés előtt álló üzletbe. Küszöbön állt az angol autóipari szakembereket tömörítő GB Sports Car (GBSC) és a kínai Nanjing Automobile közötti szerződés aláírása. A megállapodás alapján a brit-kínai vegyes vállalat az MG TF és ZT típusait gyártotta volna újra, és terveik között szerepelt egy új Austin Healey modell kerekekre állítása is, de Healey családja, egész pontosan menye és két lánya, hirtelen eladták a név használati jogát egy újonnan alakult amerikai-angol vegyesvállalatnak, a HFI Automotive-nak 2 millió dollár körüli összegért.
A HFI mintegy négyszáz dolgozóval élesztené fel a Healey-t, a rokonok a pénzen kívül jelentős részvénypakkot is kaptak az új cégből. Tim Fenna, a HFI ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy a 60-as évek klasszikus modellje után Healey 3000 névre keresztelt prototípusuk már tesztelés alatt áll, és még idén bemutatják a nagyközönségnek. Az autó fő piaca az Egyesült Államok lenne.
Az eladás ellenére a GBSC és a Nanjing állítja, hogy az Austin Healey név a családtól függetlenül is felhasználható, bár egykori tulajdonosa, a Rover jó tíz évvel ezelőtt beleegyezett, hogy csak a család hozzájárulásával használja a márkanevet.