Opel GT: az első fotók

2006.02.01. 10:58

Az új európai GM roadster a megszólalásig hasonlít a Saturn Sky típusra, csupán néhány apró részlet különbözik. Ez persze nem igazi meglepetés, hiszen a Sky eleve nagyon opelosra sikerült, és a GM-nél nem is csinálnak belőle titkot, hogy a Saturnt az Opel amerikai testvérmárkájává próbálják tenni.


A villámos jelvényen kívül az új Opel GT átalakított motorháztetőt, csomagtartófedelet és hátsó lökhárítót kapott, méghozzá az autó középvonalában végigfutó jellegzetes él miatt. Erre valószínűleg azért volt szükség, mert ez az az apró stíluselem, amely a márka összes jelenlegi modelljén megtalálható, és a GT sem lóghatott volna ki a sorból. A többi részlet - már amennyire ez a képekből kiderül - teljesen azonos, még a lámpák is ugyanolyan formájúak, pusztán a tartalmuk különböző a két kontinens eltérő szabályainak megfelelően. Ez persze már azért sem meglepő,


mert a GT ugyanabból az amerikai üzemből érkezik majd, ahol a Pontiac Solstice és a Saturn Sky gyártása is folyik. Az új Opel sportkocsi műszaki tartalmáról, azon kívül, hogy a GM Kappa platformra épül, egyelőre csak annyit árultak el, hogy ugyanazt a 260 lóerős, kétliteres, közvetlen befecskendezéses turbómotort kapja, amelyet nemrég a Pontiac Solstice GXP -ben mutattak be. Így a GT hat másodpercen belül elérheti a 100 km/h-t, a végsebessége pedig több mint 230 km/h.

Az új Opel roadstert ugyan már az idei Genfi Autókiállításon bemutatják, de furcsa módon még egy évet várnunk kell a forgalmazás megkezdésére. A GM Europe sajtóközleménye szerint az első példányok 2007 tavaszán érkeznek meg Európába.