Novitec Ferrari 612: szmokingtuning

2006.02.02. 10:28

A Ferrari túrakupéja túl elegánsnak tűnik a gátlástalan sufnituninghoz. Ezt valószínűleg a Novitecnél is érezhették, így sikerült a jó ízlés határain belül maradniuk.


Galéria - kattintson a képre

Egy komolyabb átalakítás természetesen a motortuningnál kezdődik, így a Novitecnél sem hagyhatták ki ezt a gyakorlatot. A tuningmesterek egy kis chiptuninggal és a kipufogórendszer cseréjével az eredeti 540 lóerőt még 15-tel megtoldották. Nekünk az érzésünk, hogy fontosabb volt a dögös motorhang, mint a teljesítménynövelés, hiszen ötszáz lóerő felett ekkora különbséget meg sem érez a sofőr. Sokkal többet számít, bár az adatok szintjén kevésbé látványos az új fékrendszer. Előre 380 mm átmérőjű kerámia féktárcsák kerültek nyolcdugattyús féknyergekkel, így a fékek még jobban harapnak, és egyáltalán nem hajlamosak a fáradásra. Emellett a tuningmesterek találtak még 20,5 kilogramm súlyfelesleget, így ettől is megszabadították a Scagliettit, valamint egy picit rázósabbra hangolták a futóművet, csak az érzés kedvéért.


Galéria - kattintson a képre

Az optikai tuning terén is visszafogta magát a Novitec gárdája. A 612-es amolyan operába járós sportautó, így aki ilyen autót vásárol, az aligha örülne mindenféle látványos, földig érő lökhárítóknak vagy hivalkodó szárnyaknak. Itt persze nem is kap semmi ilyesmit, viszont a fekete fényezéshez illően a fényszórók háttere is fekete lett, és csak a rend kedvéért előre 19, hátulra pedig 20 hüvelykes felniket szereltek. Itt a vége, és ez pont így jó. Ennél több beavatkozással könnyen elronthatták volna a Scaglietti csodás belső harmóniáját, kevesebbért viszont pofátlanság lett volna pénzt kérni.