Grande Punto kabrió a Fioravantitól

2006.02.07. 14:14

A Fiat új kisautóján alapul az olasz tervezőstúdió genfi tanulmánya, amely lehet kupé, kabrió és apró pick-up is. A Fioravanti azt a frappánsan egyszerű tetőmegoldást alkalmazta a Grande Puntónál is, amelyet a Ferrari 575 M Superamerica típuson már sorozatban gyártanak.


Galéria - kattintson a képre

A lényeg, hogy a tető viszonylag lapos alkatrészekből áll, így simán ráfektethető a csomagtérfedélre, és egyáltalán nem foglal el helyet a csomagtérben. A Superamerica teteje még csak egyetlen panelből állt, így meg kellett tartani egy kis bukókeretet az ülések mögött, a Grande Puntóra azonban két részes tető került, így már erre sem volt szükség. A Fioravanti megoldásának már csak annyi a hátránya, hogy csak viszonylag rövid, legfeljebb kétüléses utasterek befedésére alkalmas, viszont lassan így is egyenrangú például a Peugeot 206 jóval helyigényesebb tetejével.

A Grande Puntón alapuló tanulmánnyal a kis olasz cég ép arra próbálja felhívni az autógyártók figyelmét, hogy a rendszer akár nagyobb sorozatban készülő modellek befedésére is alkalmas. A Fioravanti tanulmánya, amelynek egyelőre a nevét sem ismerjük, várhatóan a Genfi Autószalonon mutatkozik be a hó végén, így remélhető, hogy hamarosan többet is megtudhatunk róla.