Áruszállító villamos

2000.12.14. 10:31

Mivel a VW logisztikai központja a drezdai belvárosban található, az idén megvásárolt 44 ezer négyzetméteres gyártelep pedig a külvárosban, a két objektum között olyan állandó, környezetbarát és főleg olcsó áruszállítási megoldást kellett találni, amely nem zavarja a nagyváros mindennapi életét és nem akadályozza a tömegközlekedést. A megoldás kézenfekvő volt, hiszen Drezda igen jó kiépítésű villamoshálózattal rendelkezik. Az autógyártás történetében először alkalmaznak villamost anyagok szállítására két ilyen távol fekvő terület között. Gyakorlatilag két speciális szerelvény közlekedik folyamatosan a logisztikai központ és a Drezda-Friderichstadtban felépült termelőüzem, az Üveggyárnak nevezett VW-objektum között. A 60 méter hosszú, Volkswagen-kékre festett járművek mindenbizonnyal hamarosan a drezdai utcakép szerves részévé, mitöbb turistalátványossággá válnak.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.