WRC Ford Fiestából

2006.02.08. 13:27

Befejeződött a HVTM januári pályázatának értékelése. A kiírás szerint az idei csökevényes WRC-mezőnyt kellett bővíteni a rali-vb királykategóriáját már megjárt gyártók WRC-ként eddig nem létező autóival. Érdekes lett volna mai Toyotát, Saabot, Nissant, Mercedest vagy Fiatot látni a mezőnyben, és akár egy új Lanciát is, bár a gyártó jelenlegi típusválasztékából nem igazán lehet megfelelő WRC-alapot választani.

Nézzük inkább, ki tért vissza! Az Audi, a BMW, az Opel, a Seat, a Renault, a Volkswagen és a Volvo , illetve a visszatérőnek kevésbé, vagy nem is nevezhető Ford, Škoda és Peugeot, amelyek új WRC-típusokat mutattak be. A kiírás, és főleg a WRC-szabályok eléggé megkötötték a virtuális tunerek kezét, így a csapongó fantázia helyett a ezen a pályázaton inkább a precíz, szép kidolgozással lehetett eredményt elérni. A középmezőnyben nagyon szoros verseny alakult ki Holczi 207-ese , KiVi A4-ese és 3-as BMW-je , valamint mongra Leonja között. A dobogósok kicsit megléptek, de roobi bronzos Golfja , zolee145 ezüstös Cliója és Goodie aranyérmes Fiesta WRC-jének sorrendjét is csak pár pont döntötte el. Gratulálunk, és hamarosan postázzuk a nyereményeket: a Modell & Hobby jóvoltából egy tuningolt Subaru Impreza és két széria Audi A4 modellautót, valamint a győztesnek egy dedikált Best of Totalcar kötetet is.

A következő, februári pályázatunkon a Ford Capri, az Opel Manta és a VW Scirocco modern utódainak elkészítésével bízzuk meg versenyzőinket, a VT Masters bajnokság első futamán pedig egy E46-os BMW vár tuningra.

A pályázat eredményeihez kattintson IDE