Négyajtós Honda Civic 200 lóerővel

2006.02.10. 15:18

Észak-Amerikában már a második sportmodellt mutatja be a japán gyártó. A Chicago Auto Show egyik újdonsága a Civic Si szedán, amely műszaki szempontból megegyezik a korábban bemutatott kupé változattal.


Galéria - kattintson a képre

A békés külsejű négyajtós Civicet alapos optikai tuningnak vetette alá a Honda fejlesztőcsapata, így az összhatás meglepően agresszív lett. A fekete tető és motorháztető-fényezés, az új lökhárítók, a 18 hüvelykes fekete alufelnik és a nagyméretű hátsó szárny sikeresen ellensúlyozza a szedán sportosnak éppen nem mondható arányait. Az autó orrába ugyanaz a 200 lóerős motor került, amelyet a kupéba is beépítenek, és a váltó, illetve a nagy teljesítmény miatt elengedhetetlen önzáró differenciálmű is bevált már a korábbi sportos Civicekben. A megfelelő fékhatásról Brembo gyártmányú fékrendszer gondoskodik.

Az új sport Civic várhatóan csak Észak-Amerikában lesz kapható, akárcsak a kupéváltozat, de már nekünk sem kell túl sokat várnunk a Honda új európai sportmodelljére, hiszen a Genfi Autószalonon bemutatják a csapott hátú Civicre épülő Type-R változatot.