Kémfotón az új Rolls-Royce kabrió

2006.02.15. 09:23


Galéria - kattintson a képre

Szinte álcázás nélkül futja első tesztjeit az RR02 kódjelű kétajtós, amely fontosabb részleteit a 2004-ben bemutatott EX100 tanulmánytól örökölte. Egyebek közt megtartották például a hátrafelé nyíló ajtókat, amelyekhez hasonlót durván negyven éve senki sem alkalmaz az autóiparban. Ugyanakkor a hírek szerint a V16-os motor helyett a Phantom 6,75 literes 12 hengerese kerül a motorháztető alá.


Galéria - kattintson a képre

Bár az új kabrió sem lesz igazán sportos jószág, a Phantomnál láthatóan jóval könnyedebb jelenség, és ami még ennél is lényegesebb, a hírek szerint jóval olcsóbb lesz, mint a hatalmas limuzin, így jelentősen megnövelheti a BMW luxusmárkájának eladásait. A második Rolls-Royce modellnek persze így sem lesz könnyű dolga, hiszen a Bentley egy lépéssel még mindig előrébb jár. Az új Arnage az RR02 érkezéséig számos luxuskabrió vásárló igényeit kielégítheti a következő tizenegynéhány évre.

Az egyetlen, ami valóban hiányzik az új modellről, az a névtábla. Bár van rá esély, hogy az autó szellemi elődeihez hasonlóan Corniche néven mutatkozik be 2007-ben, a döntés állítólag még nem született meg.