Aurion: új Toyota nagykocsi Ausztráliából

2006.02.15. 12:28


Galéria - kattintson a képre

Az új Camry elegánsabb változatát Melbourne-ben mutatta be a japán gyártó helyi részlege. Az Aurion az észak-amerikai igények alapján kialakított Avalont váltja fel Ausztráliában, illetve a kelet-ázsiai régió egyes piacain. Az Avalon az ausztrál vásárlók számára túl régimódi volt, így nem is igazán tudott labdába rúgni a Holden és a Ford nagykocsijaival szembeni küzdelemben.


Galéria - kattintson a képre

Az új Aurion a Toyota reményei szerint fiatalosabb megjelenésével és erőteljesebb motorjaival sokkal jobban szerepelhet, de a biztonság kedvéért egy sportváltozatot is készítenek belőle. Az új modell eleve csak V6-os motorral készül – szemben a helyben gyártott Camryval, amely csak soros négyhengerest kaphat az orrába – de az új, 3,5 literes, 268 lóerős hathengeres csak az alapot jelenti. A Toyota mérnökei ugyanis már elkészültek ugyanennek a V6-osnak a kompresszoros változatával, amely kb. 330 lóerős lett, és be is építették egy, az Aurionon alapuló sportszedán tanulmányba.

Jövőre a szériagyártású modellekbe is bekerülhet a feltöltős hathengeres, így a Toyota nagykocsija már nemcsak méreteiben, de teljesítményében is felveheti a versenyt a vetélytársakkal.