A Kia cee'd lesz a Cerato utódja

2006.02.16. 13:16

A koreai gyártó Genfben bemutatkozó tanulmánya a VW Golf kategóriájába tartozik, és a hivatalos sajtóközlemény szerint az év végétől gyártásba is kerül valami hasonló az új, szlovákiai üzemben.

A cee'd az első kép alapján meglepően merész, mondhatni sportos formatervet kapott. A hátul fent kicsúcsosodó oldalablaksor és a motorháztető kialakítása ugyan emlékeztet egy picit a Mazda3-asra, de az összhatás - különösen a Cerato nem épp egységes formaterve után - igazán megnyerő. Még a fura első lámpák sem zavaróak, de ezeket a szériamodellen aligha láthatjuk viszont, ugyanakkor a masszív sárvédő-szélesítések és a 19 hüvelykes felnik az erő képzetét társítják az autóhoz.

A formaterv a Kia európai tervezőközpontjának munkája, és a projektért felelős Gregory Guillame szerint mindent meg is tettek annak érdekében, hogy az új modell minden szempontból megfeleljen a helyi vásárlók igényeinek. Adatokat egyelőre nem közöltek az autóról, de valószínűleg számos részletre fény derül a Genfi Autószalon első sajtónapján, február 28-án tartandó hivatalos bemutatón.