Audi RS4 kabrió és kombi karosszériával

2006.02.22. 10:14


Galéria - kattintson a képre

Genfben mutatkozik be a legerősebb A4-es két újabb változata. A karosszéria formájától eltekintve az Avant és a Cabrio is megegyezik a tavaly ilyenkor bemutatott sedannal , azaz az autók orrába egy 4,2 literes, 420 lóerős V8-as kerül, amely mind a négy kereket hajtja.

A kabrió és a kombi karosszéria is nehezebb, illetve nagyobb légellenállású, mint a négyajtós, így az RS4-es újabb változatai egy picivel lassabbak, bár a különbség elenyésző. A 100 km/h-s sebességet mindkét autó 4,9 másodperc alatt érheti el,


Galéria - kattintson a képre

azaz mindössze egy tizeddel lassabban, mint a szedán. 200 km/h-ig már nagyobb különbségek adódnak, a szedán 16,6, a kombi 16,9, a kabrió pedig 17,5 másodperc alatt éri el ezt a sebességet, de ezek a különbségek még mindig inkább elméletiek, hiszen egy picit is rosszul időzített váltás elég hogy elenyésszenek. A végsebességben sincs különbség, hiszen mindhárom autó képes volna átlépni a 250 km/h-s határt, ha nem avatkozna be az elektronika.

Elsőként az RS4 Cabrio kerül gyártásba, ezt már a nyár elején meg lehet majd vásárolni, az Avant viszont csak az ősz folyamán érkezik meg a kereskedőkhöz.