Erősebb lesz a Lamborghini Murcielago

2006.02.22. 12:00


Galéria - kattintson a képre

Állítólag már Genfben látható lesz az LP640 jelzésű továbbfejlesztett sportkocsi, sőt, nem sokkal később gyártásba is kerül. A kiállítási példány jellegzetes szürke-fekete festésével és narancssárga ablakaival persze aligha találkozhatunk a szériaváltozaton, a autó lelke, a vezetőfülke mögött megbújó átdolgozott V12-es motor azonban bárki számára elérhető lesz, persze megfelelő anyagiak ellenében.


Galéria - kattintson a képre

A Lamborghini alaposan felújította az ősrégi V12-est, amely alapjaiban még az Audi-fennhatóság előtti időszakból származik. Lökettérfogatát 6,5 literre növelték, a teljesítménye pedig 631 lóerőre emelkedett, de ami ennél is lényegesebb, a motor az újonnan kifejlesztett változó szelepvezérlés és az elektronikus gázpedál révén alacsony fordulatszámon sokkal könnyebben kezelhető és még erőteljesebb lesz, mint eddig. A menetteljesítményekről egyelőre nem tudunk biztosat, de a becslések szerint az autó akár már 3,4 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t, végsebessége pedig 340 km/h körül alakulhat.

Úgy tudjuk, az LP640-es egy ideig biztosan a jelenleg is kapható alap-Murcielago mellett készül majd, annál valamivel magasabb áron, de elképzelhető, hogy egy-két év múlva ez marad a típus egyetlen elérhető változata.